Allen naar het STAM

Het Gentse stadsmuseum is één van de favoriete uitstappen van onze kinderen. Er valt van alles te beleven in het STAM, je kan er een heleboel leren over de geschiedenis van Gent, en er zijn vaak interessante tijdelijke tentoonstellingen.
Maar wij doen bij elk bezoek gewoon hetzelfde: we halen onze STAM sticker aan de kassa, we rennen op onze sokken op de luchtfoto van Gent en zoeken ons huis, gaan met de liften op en neer, kijken nog snel even naar de oude boeken en bouwen iets met Lego terwijl we de kunstwerken van Dirk Denoyelle bewonderen. Soms luistert Lucy ook nog naar de verhalen van Gentenaars, door op de knopjes in de houten banken te duwen.
Het gebouw zelf is ook fijn, met niveauverschillen, hoekjes en doorgangen waar je je prima kan verstoppen.

Na dat alles kan je bekomen van de vele activiteiten in het STAMcafé. Je kan er iets drinken, en er is ook een beperkte eetkaart. Het STAMcafé is vooral gekend als ontbijt- of brunchadres. Intussen heb je zicht op de vijver, en de bezoekers die toekomen aan het museum. In de zomer is er ook een terras.
Een onverwachte hit bij onze kinderen is de sinaasappelpers, die achter de toog staat en een hypnotiserend effect heeft - beter dan tv!

ook belangrijk: voor iedereen een sticker
luchtfoto van Gent
even losgehen in het STAMcafé


+ vlot toegankelijk met buggy's. Opgelet: voor tijdelijke tentoonstellingen is dit niet altijd het geval
+ vestiaire met kasten op familiemaat om alle spullen in op te bergen. Baby-verversingstafel
+ vriendelijk personeel
+ café met terras. Beperkte kaart voor ontbijt en lunch

- café kan zeer druk en lawaaierig zijn, zeker op zondagvoormiddag een populaire brunchplek waardoor er al eens geen plaats is.


Parkeren in de omliggende straten, er is geen parking in de buurt, wel een grote fietsenstalling.
Op zondagvoormiddag is het STAM gratis toegankelijk voor Gentenaars.
Alle praktische info vind je hier

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram