De Bourgoyen: natuur dicht bij huis

Het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen wordt beheerd door stad Gent en Natuurpunt. Je kan er wandelen en vogels en waterdieren spotten, er zijn zelfs 2 vogelkijkhutten.


Maar het is er vooral heel plezant voor kinderen, en dat in alle seizoenen! Favoriete bezigheden: met stokken roeren in de schepvijver (ooit nemen we nog wel eens een echt schepnetje mee), het bijenhotel bekijken, kikkers zoeken, op boomstammen klauteren en van stronk naar stronk springen. Naast het hoofdpad zijn op sommige plekken kleine paadjes, waar Lucy graag op ontdekking gaat. De leukste stukjes zijn de oude spoorwegberm en het avonturenpad met boomstammen waar je moet over springen of kruipen (sla rechts af na de eerste brug voorbij het Natuurpunt gebouw). Bij nat weer best bottines of laarzen aandoen.

Het is ook een ideale plek om de fiets of, in ons geval, loopfiets mee te nemen. De vlakke paden zijn perfect om het fietsen onder de knie te krijgen of een sprintje in te zetten. Hier en daar is een helling, waar Lucy met ware doodsverachting van racet.
Sinds deze herfst is er een blotevoetenpad (via ingang Driepikkelstraat), maar dat hebben we nog niet zelf kunnen uittesten.

De cafetaria wordt uitgebaat door vrijwilligers van Natuurpunt. Hier drink je dus voor het goede doel. Op mooie dagen genieten we er van de zon op het terras. Je kan er van op de banken je kinderen zo'n beetje in de gaten houden. Bij slecht weer kan je er binnen terecht. Het is er soms wat lawaaierig, maar er is chocomelk en een speelhoekje, en meer moet dat voor ons niet zijn.

eventjes uitrusten
het Natuur & Mileucentrum met het café
rennen op het knuppelpad
vorig weekend was de schepvijver dichtgevroren

 
+ Toegankelijk voor buggy's zolang je op het hoofdpad blijft. Op de Bunderweg en de kleine paadjes kan je niet met de buggy.
+ Avontuurlijke speeltuin: net buiten het natuurgebied, aan ingang Coppestraat
+ Schepvijver schuin over het café
+ Café met terras, enkel drankenkaart. In het café kan je sommige dranken ook in kinderportie krijgen
+ Kinderen mogen er fietsen, voor volwassenen slechts beperkt toegankelijk met de fiets
+ Babyverversingstafel

- Het kan er zeer druk zijn, zeker op een zonnige zondagnamiddag. Dan kunnen de parking en het café wel eens vol zijn.
- Café heeft beperkte openingsuren - check de website
- Geen kinderstoelen

De Bourgoyen-Ossemeersen zijn gratis. Meer informatie vind je hier

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram