De Groene Velden

Zaterdag namiddag gingen wij naar de Groene Velden in Mariakerke.
De Groene Velden is een klein natuurgebied achter de Planetenwijk. Het is er altijd rustig wandelen, een beetje een 'vergeten' gebied waar je hoogstens een paar lopers of een wandelaar met hond tegenkomt.

Wij gaan binnen via de kleine parking in de Zuidbroek, aan het kruispunt met de Rodonkstraat. Na een paar 100m kom je dan aan een brugje, dat naar de Planetenwijk gaat. Meteen daar achter ligt de avontuurlijke speeltuin. En wanneer die volledig verkend is, zijn er altijd nog stokken om mee te spelen en gevechten te houden.
Er is ook een speelbos, maar zo ver geraken wij niet met onze kinderen.


Het terrein  zelf is laag gelegen, met een deel verharde en graswegen, doe zeker laarzen aan als het geregend heeft. Er liggen overal grachtjes en sloten, maar het leukste deel is de grote vijver met de loopbrug. Gisteren lag de vijver nog dichtgevroren, dus moest Lucy stokken gooien om het ijs te testen. Maar in het voorjaar (februari-maart) zit het er vol kikkers op zoek naar een partner. Ga zeker eens kijken en luisteren naar de verliefde kikkers!
  

+ geschikt voor buggy's en (loop)fietsen
+ speeltuin
+ de Groene Velden zelf zijn niet groot, maar wie een langere wandeling wil maken kan verder in het Claeys-Bouüaert park. Volg Zuidbroek verder richting de Brugse Vaart. Op de rechterkant kom je aan een bruggetje dat toegang geeft tot Claeys-Bouüaert.


- er zijn geen voorzieningen, dus ook geen sanitair. Dichtst bij zijnde cafés: het CJK in Claeys-Bouüaert en Den Boer aan de kerk van Mariakerke.
- je hoort er dikwijls lawaai van de R4 die vlakbij passeert

Meer info over de Groene Velden vind je hier

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram