Die zondagochtend in het MIAT...

En toen stond ik dus met 5 kindjes aan het onthaal van het MIAT. Gelukkig niet alleen, er was nog een volwassene aanwezig. Maar we waren wel sterk in de minderheid.
Dus sprongen we snel in de lift naar de bovenste verdieping om er het panorama over Gent te bekijken. We telden er de torens, en ook het Gravensteen werd, na lang zoeken, gespot.


Van daar gingen we verdiep per verdiep naar beneden, telkens met de lift. Dat was op zich al een belevenis.
Eerst naar de drukkerij. Gelukkig was het er kalm, want voor we konden beginnen moest er een paar keer heen en weer gerend worden op de loopbrug langs de drukpersen.
Leukste zaken volgens de kinderjury: een oude telefooncabine, tekenen op post-its, de bibliotheek met kinderboeken en de oude cinema. Daar kwamen we eventjes tot rust. Tot er iemand tussen zijn klapstoel sukkelde. En de andere kinderen dat toch ook wel eens wilden proberen.Een verdieping lager waren vooral het filmscherm, waar je doorheen moet lopen, en de gangetjes tussen de machines spannend. Toen de weefmachines aangezet werden, werd het echter te lawaaierig, en moesten we evacueren.
De tijdelijke tentoonstelling rond kinderarbeid hebben we niet meer gezien. De kinderen hadden genoeg  museum gehad, ze hebben er enkel nog gekleurd. Het was hoog tijd voor een chocomelkje in Bar Mitte.
+ groot museum, met heel veel afwisseling.
+ toegankelijk met buggy
+ baby verversingstafel, in het EHBO lokaal op de 2e verdieping
+ goede kinderstoel in het café, heel vriendelijk personeel

- kinderen met grijpgrage vingertjes moet je goed in de gaten houden
- inhoudelijk is het MIAT voor onze kinderen nog te moeilijk. Op zich geen probleem, er is voldoende te beleven. Voor wie zich toch wil verdiepen is één van de museumspelen een goed idee. Voor kleuters (3-6j) is dit 'op stap met Emma en Emiel', en dat was bij een vorig bezoek een echte hit bij Lucy.

Op zondagochtend is het MIAT gratis toegankelijk voor Gentenaars. De museumspelen zijn betalend.
Meer informatie over het MIAT vind je hier. Meer info over Bar Mitte vind je hier

Meer lezen van Hup, naar buiten!
Het nieuwe Huis van Alijn

De Wereld van Kina: de Tuin
Het SMAK: 5 keer leuk voor kindjes

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram