Leuker dan de supermarkt: de boerenmarkt

Je kinderen bezig houden en intussen verantwoord inkopen doen: daarvoor moet je op de boerenmarkt zijn. Op zondagvoormiddag staat op het Charles de l'Epée plein, in de Brugsepoort, een klein boerenmarktje.

Een vaste waarde voor onze kinderen is het eierkraam. Niet voor de eitjes, onze kippen Lava en Nellie leggen meer dan genoeg. Maar er worden ook koeken verkocht, en daar kunnen we niet aan voorbij gaan. Ik koop er meestal één extra die onmiddellijk opgegeten wordt.
Groenten en fruit, een kaaskraam, de patattenman en het eierkraam zijn de vaste waarden. Vanaf maart is er ook een kraam met plantjes. En er zijn soms 'gespecialiseerde' kramen al naargelang het seizoen: aardbeien, asperges, bosbessen,...
Het is een traditionele markt, mensen doen er al graag eens een klapke. Onze kinderen worden er ook steevast aangesproken. Eén van de kramen heeft een hondje, dat ook wel eierkoeken lijkt te lusten en graag meeloopt met de kinderen.
En het is natuurlijk ook gewoon een goed idee om van lokale producenten te kopen.

Voor wie nadien een koffietje wil: Café Biljart is net achter de hoek in de Geitstraat. Dat heeft eerder een eigen publiek. Een beetje verder, in de Druifstraat, is de Ganzerik. Daar hebben ze een kinderstoel en je kan er zelfs brunchen.En dan praktisch:
- voor de vroege vogels: de markt begint al vanaf 8u
- parkeren kan in de buurt, of met de fiets komen, natuurlijk. Al is dat niet zo gemakkelijk als je je een beetje laat gaan in de aankoop. En dus kilo's groenten en fruit moet zien thuis te krijgen, ik heb zoiets wel al eens voorgehad.

Meer info over de markten van Gent vind je hier
Café de Ganzerik gaat open om 11u, meer info vind je hier

Meer lezen van Hup, naar buiten
Rommelmarkt Bij Sint-Jacobs
Wandelen in Gent op kindermaat
Speeltuin: Claeys-Bouüaert

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram