Zaterdag & geen zin om te koken

Zo op een zaterdagavond is het in het Gentse niet makkelijk om nog een tafeltje te vinden in een restaurant. Zelfs al is het al om 18u. Maar bij brasserie Café des Arts in de Schouwburgstraat was nog plaats.
Lucy en Nina zagen het goed zitten - nu ja, Nina ziet alles zitten, als er maar eten is. Maar we hadden onze resto-survival-kit mee en we waren er dus helemaal klaar voor!

We werden zeer vriendelijk onthaald, en aan onze gereserveerde tafel stond de kinderstoel al klaar. De bediening had er zelfs aan gedacht ons een plekje in de hoek te geven, zodat we extra veel ruimte hadden voor onze spullen. Want met kinderen heb je onderweg altijd een half huishouden mee, dat is algemeen geweten.

De kinderen kregen meteen een grote kleurprent en een hele doos potloden, die hadden het ineens heel druk daarmee. De bediening is snel, dus de klassieker 'ik heb honger' (het gezeur verzin je er zelf makkelijk bij) hebben we die avond niet één keer gehad. Enkel op de ijsjes hebben we een beetje moeten wachten, maar daardoor was het toen we thuis kwamen meteen bedtijd. En dat is nog wel zo makkelijk.


+ vlotte en (kind)vriendelijke bediening. Als de zaak vol zit is het er smal, maar iedereen blijft geduldig wachten, ook als er een kindje wil passeren.
+ verschillende kindergerechten op het menu. Er is meer dan enkel kinderspaghetti. Al wil Lucy altijd spaghetti, het is toch leuk om te kunnen kiezen.
+ parkeren kan onder de Kouter

- toiletten zijn boven, je moet je kinderen dus de trap op dragen, en er is geen verversingstafel

Meer info over brasserie Café des Arts vind je hier

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram