Wondergem: koffie met speeltuin

Het moeten niet altijd grote activiteiten zijn. Een fietstochtje naar de dichtstbijzijnde speeltuin is vaak al ruim voldoende om onze kinderen aangenaam bezig te houden.
Maar het is natuurlijk nog zo plezant als er ook een café is waar je zelf rustig een koffietje kan drinken.
Nu is er bij ons in de buurt niet zo veel horeca te vinden; 'gat in de markt' is echt niet overdreven. Dus ben ik extra blij dat wij Wondergem ontdekt hebben.


Het is een koffiehuis waar je kan ontbijten, of een pannenkoek of ijsje gaan eten. En vooral: het is super kindvriendelijk. Voor de allerkleinsten zijn er bv niet gewoon kinderijsjes, maar zelfs kleuterijsjes. Die komen in een kleurig onbreekbaar potje, met een kinderlepel, en versierd met kleine snoepjes.
Wordt je kind hierdoor helemaal enthousiast en zit hij/zij daardoor onder het ijs: geen probleem. Naast het verzorgingskussen in de toiletten liggen vochtige doekjes klaar.

Aan de overkant van de straat is een speeltuin in het Westerringspoor park. Lucy en Nina zijn natuurlijk nog te klein om daar alleen losgelaten te worden, maar voor oudere kinderen is dit wel ideaal. Enkel opletten bij het oversteken, en dan zijn ze wel eventjes zoet met het ontdekken van het park en de speeltuin.
Bij slechter weer, of om eventjes te bekomen na het ravotten, is er binnen een hoekje met speelgoed. Niet enkel kleurprenten en potloden, maar ook echte boeken, een paar autootjes etc.
Enfin, meer moet dat voor ons niet zijn op een zonnige namiddag.


Meer info over Wondergem kan je vinden op de Facebook pagina
Adres: Gentseaardeweg nr 3 in Wondelgem. Tramhalte Poperingestraat (lijn 1) is vlakbij.


Meer lezen van Hup, naar buiten?
Cocktails en kleurpotloden
Café des Arts
Uit eten met kindjes, hoe hou je het gezellig?
Het kleine tafeltje in Bar Bidon

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram