Fietstocht zonder fiets naar de Oude Kale

Wat is er leuker dan een fietstochtje in het zonnetje?
Een fietstochtje naar een terras in het zonnetje, natuurlijk.

Dat waren wij dus helemaal van plan. Rustig een paar km rijden naar de Oude Kale net voorbij Vinderhoute. Nina zit dan in een stoeltje aan het stuur van de papa, en Lucy achterop bij mij op de fiets. Allebei heel dapper met hun fietshelmpjes.
Ze vinden dat super leuk. Ze willen dan elk de eerste zijn, of naar elkaar zwaaien. Dus moeten wij elkaar een paar keer voorbij steken. En Nina zit dan nog het liefst van al aan de fietsbel te rinkelen. Je begrijpt, wij zijn niet meteen de meest discrete fietsers.
Maar dat ging dus niet door, want we hadden een platte band.

Enfin, dat terrasje in het zonnetje was natuurlijk nog even aanlokkelijk. Dus laadden we iedereen in de auto en vertrokken.

De Oude Kale is een natuurgebied, ergens tussen Vinderhoute, Lovendegem en Merendree. En het is ook de naam van de oude hoeve in de Vijverstraat, waar je op het erf, onder de bomen of in de zon, een ijsje kan eten of een glaasje drinken. Je kan er blijkbaar ook eten, maar dat hebben we zelf nog niet geprobeerd.
Het erf is leuk voor de kindjes, ze kunnen er rondlopen en op verkenning gaan. Maar het is best wel veilig, er is enkel de toegangspoort en een klein hekje opzij dus ze kunnen niet echt weg. En er is de allerleukste zandbak ooit: een oude badkuip vol zand en speelgoed.

Na de ijsjes gingen we een eindje wandelen.
Vlak bij de Oude Kale kan je inpikken op 2 wandelingen. Wij kozen voor de Molenmeerswandeling. Ga hiervoor bij het verlaten van de hoeve naar links, richting Vinderhoute. Na zo'n 200m is er op de linkerkant van de Vijverstraat een wandelpad. Sla hier in en je bent al op de wandeling, die staat aangegeven met rode vierkantjes.
Je kan er rond de eerste vijver wandelen, of de volledige tocht doen van 3km. Maar de kleine beentjes van Nina waren al een beetje moe, wij zijn dus na een eindje gewoon teruggekeerd.

En dan praktisch:
- In het gebied De Oude Kale kan je verschillende wandelingen doen. Een kaartje met de wandelroutes vind je hier. Wij starten in de Vijverstraat, maar er zijn verschillende punten waar je aan een wandeling kan beginnen.
- Opgelet, de wandelingen zijn niet of moeilijk toegankelijk met de buggy.
- Wij beperken ons tot een tochtje tot aan de dichtstbijzijnde vijver, maar wie net iets ambitieuzer is doet best stapschoenen aan.
- Meer info over het natuurgebied vind je op deze pagina van Natuurpunt
- Bereikbaarheid:
  • ons tochtje met de fiets: volg de fietsas Coupure - Groendreef - Trekweg. Neem dan de Speybrug over de Ringvaart. Rijd verder via de Neerstraat en door het centrum van Vinderhoute. Net voorbij Vinderhoute de Drongensesteenweg oversteken, dan de Bergstraat volgen en aan de vijfsprong de Molenslag. Je komt vanzelf in de Vijverstraat.
  • met de auto: parkeren is niet evident, in de Vijverstraat zijn maar een paar plekjes. Er is ook een parking aan de begraafplaats, iets voorbij de molen richting Vinderhoute.

- De hoeve-brasserie Oude Kale ligt in de Vijverstraat 43 in Lovendegem. Er is een parking en ruim veel plaats voor fietsen. Meer info vind je op de website of op de facebook pagina.
- Er is geen baby-verversingstafel

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties