Multatuli

En toen hadden we plots maar één kindje meer, want Lucy was op vakantie bij oma en opa.
Ooo die zalige rust in huis!
Met één kind zijn de ochtend- en avondshifts zoveel kalmer. Daardoor hadden we genoeg courage om midden in de week toch eens uit eten te gaan. Dat was toch wel al een paar jaartjes geleden; enfin, zo voelde het toch.

We kozen voor Eetkaffee Multatuli, aan de Huidevetterskaai. Een gewaagde keuze, want het circulatieplan was net van start gegaan. Het was dus eventjes zoeken hoe/of we daar vlot konden geraken. Maar dat viel allemaal geweldig goed mee. Er was zowaar parkeerplaats vlakbij.
Nu, wij gaan wel vaker eens naar de Multatuli, met of zonder kindjes. In de winter zit je gezellig binnen, in de zomer op het terras. Er is een klein terrasje aan de straatkant, met zicht op het water, maar het grote binnenterras is eigenlijk fijner. Het ligt helemaal ingesloten, dus ook als het een beetje waait kan je er toch aangenaam zitten.

Ons gereserveerde tafeltje stond al klaar, met een kinderstoel voor Nina. Samen met de menukaart kwam ook ineens een broodmandje op tafel. Gelukkig, want Nina had grote honger, en dan is wachten absoluut geen optie. We hadden, zoals gewoonlijk, een paar boekjes mee. Maar die zijn niet echt uitvoerig bekeken, want brood eten en met je sapje knoeien is sowieso veel leuker.
En toen was het eten er al. Voor Nina was een extra bordje, ze heeft geproefd van alles wat op onze borden lag. Het lekkerste waren blijkbaar de worteltjes uit de waterzooi.
Nadien nog een kinderijsje, en toen was het hoog tijd om te vertrekken. Onze Nina was zo moe van haar drukke dag in de crèche dat ze onderweg naar huis al in slaap viel. En dan praktische:
+ (kind)vriendelijke en snelle bediening
+ goede kinderstoelen
+ lekkere kaart, met een aantal vegetarische mogelijkheden. Heel wat van de ingrediënten die gebruikt worden zijn fair trade.
+ babyverversingstafel

Parkeren in de omliggende straten. Dichtstbijzijnde parking is die onder de Vrijdagmarkt. Van daar nog ongeveer 700m stappen - niet onbelangrijk als je een kindje moet meedragen.
Meer informatie over Eetkaffee Multatuli vind je hier.

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram