Voor u getest: de uitleenbuggy's van Gent

Stad Gent stelt gratis uitleen-kinderbuggy's ter beschikking. Dat moesten wij natuurlijk eens uitproberen!
Want wij gaan graag eens naar centrum Gent, voor een wandelingetje en een koffie op café of een ijsje. Maar dat kan wel eens op een logistiek probleem uitdraaien.

Gaan we met de fiets, dan staan we daar natuurlijk zonder buggy. Met twee kindjes niet eenvoudig.
Nu heb ik na jaren kinderheffen wel stevige armspieren gekregen (over alle andere spieren ga ik zwijgen). Maar  2 kinderen rondsleuren is toch van het goede te veel. Want al is Nina een dapper stappertje, op haar kleine beentjes geraakt ze natuurlijk nog niet zo goed vooruit. En Lucy krijgt onvermijdelijk een zware inzinking na ongeveer 500m, waarna ze ècht te moe is om nog te stappen. 

Wij kunnen ook de tram nemen naar het centrum. Helaas is ook daar een buggy niet altijd evident. Ik heb al gehad dat ik er gewoon niet op geraakte: oud model tram met hoge trappen, en niemand gespierd in de buurt om een handje te helpen.
Dus beperken we ons, nu de tarieven van de parkeergarages de hoogte in geschoten zijn, vaak tot de randgemeentes. Een beetje met spijt in het hart, weliswaar.

Maar nu zijn er dus uitleen-buggy's beschikbaar. Het gaat voorlopig om een proefproject, er zijn er 6 in circulatie. Dat lijkt niet veel, maar toen wij er één wilden lenen, stonden er nog 5 buggy's in de stalling.  Op eenvoudig verzoek kwam iemand van Max Mobiel ons vriendelijk helpen. Lucy probeerde de buggy als eerste, ze paste er nog net in. Daarna kroop Nina erin, en na het afgeven van mijn identiteitskaart waren we klaar om te vertrekken.

De buggy's zijn zeer wendbaar, en de kindjes zitten lekker hoog zodat ze goed kunnen rondkijken. De wielen zijn ook voldoende breed om niet in de tramsporen te sukkelen. Enkel bij het draaien op de kasseien en bij het oprijden van een trapje hadden we wat problemen. Er is maar één wiel vooraan, en daardoor is de buggy niet zo stabiel. Gelukkig hadden we dit op tijd in de gaten, zodat onze Nina niet omver kiepte.
Al bij al zijn die buggy's zeer praktisch. Zo zijn er haakjes bovenaan, waar je bv een luiertas kan aan hangen. En onderaan is ruimte genoeg voor al die spullen die we onvermijdelijk meeslepen sinds we kinderen hebben. Maar je kan er dus ook mee gaan winkelen samen met je kind, en er je boodschappen in stoppen.
Wij zullen er zeker nog gebruik van maken, hopelijk wordt het proefproject een succes!


kritisch bekijken welke buggy het wordt

En dan praktisch:
- Een buggy uitlenen is gratis.
- Je vindt het Buggypunt onder de stadshal aan het Fietspunt, naast het stadscafé.
- Open op weekdagen van 8 tot 18 uur en in de weekends van 10 tot 18 uur.
- Je kan online een buggy reserveren via dit formulier, of er ter plaatse ééntje uitlenen als er nog genoeg op voorraad zijn. Gegevens invullen, identiteitskaart afgeven als waarborg, en je bent klaar om te vertrekken.
- Meer info op de site van Max Mobiel

Meer lezen van Hup, naar buiten
- Speeltuin: Claeys-Bouüaert
- Bootje varen in Gent
Wandelen in Gent op kindermaat

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties