5 tips voor een dagje aan de Krekenplas

Deze lente voelt als zomer. Hoog tijd dus om verkoeling te zoeken. En waar kan je op een warme dag met je kinderen beter naartoe dan naar de Blaarmeersen? Het is er net zo leuk als aan het strand, maar dan gewoon op fietsafstand in Gent.

Wie in of rond Gent woont kent de Blaarmeersen zeker: speeltuinen, sportterreinen, stranden,... Maar er is ook een zwemvijver speciaal voor kleine kindjes: de Krekenplas.
Het is eerder een speelvijver, met water van maximum 1m diep. Daardoor warmt het vrij snel op, van zodra er een paar mooie dagen geweest zijn, is het water niet echt koud meer. Rondom ligt een ruim strand en daarrond een soort dijk. Super veilig dus, je kinderen kunnen niet zomaar per ongeluk weglopen. In het midden van de vijver is een eilandje, ook met zand, en er zijn 2 vlotten die je heen en weer kan slepen langs een touw. Er staan bankjes, een douche en er is zelfs speciaal kindersanitair voorzien.

Ideaal dus om op zonnige dagen een paar uurtjes in het water te gaan spelen. Ervaringsdeskundigen Lucy en Nina hebben dit al grondig uitgetest. En wij hebben een paar tips om een uitstapje naar de Krekenplas nog leuker te maken.
Mijn grootste probleem is trouwens dat ze op het einde van de dag gewoonlijk niet meer mee naar huis willen.


Onze 5 tips voor een dagje aan de Krekenplas:
1. Neem je zonnecrème en zonnehoedje mee. 
Aan de Krekenplas is nagenoeg geen schaduw. En het zand reflecteert de zon. Voldoende smeren dus. Wie echt schaduw wil neemt best zelf een parasol of zonnetentje mee.
2. Wie het graag rustig heeft, gaat in de voormiddag. 
In de namiddag op zonnige dagen kan het er echt wel druk zijn. En dat is al helemaal het geval in het weekend. Maar in de voormiddag is het nog lekker rustig, en kunnen ook de kleinste kindjes eens op de vlotten spelen.
3. Neem voldoende water of drankjes mee. 
Er zijn 2 cafetaria's in de Blaarmeersen. De dichtste bij de Krekenplas is het Beach House, aan het hoofdstrand. Je kan er iets drinken of eten, en er worden ook ijsjes verkocht.
Maar het Beach House gaat pas open om 11u. Sowieso kan je van aan de cafetaria de Krekenplas niet zien. Je kan je kinderen en spullen niet in de gaten houden wanneer je een drankje gaat halen. Bij hoge dorst laat je dus ofwel je spullen op goed vertrouwen achter, ofwel moet je alles mee verhuizen. En dat is zonde als je geïnstalleerd bent op de ideale plek, en je kinderen net een mega zandkasteel gebouwd hebben, of een reuze put gegraven.
4. Neem zelf schepjes, emmertjes etc mee. 
Er staan een aantal speeltuigen rond de Krekenplas, en er zijn ook glijbanen op de dijk. Maar niks zo leuk als grachtjes graven aan de rand van het water, of met emmertjes water rondzeulen.
5. Vergeet de zwembandjes of zwemvestjes niet
Het water is nergens echt diep. Als volwassene kan je rustig in heel de vijver rondlopen zonder dat je short nat wordt. Maar voor de zekerheid doe ik mijn kinderen toch wel zwembandjes aan. Lucy springt al graag eens van het eilandje in het water, en dat is toch net iets veiliger met bandjes.
En dan praktisch:
  • De toegang tot de Blaarmeersen is gratis. Parkeren op het terrein is wel betalend in de periode 1 mei - 31 augustus. Vanaf 10u tot 18u betaal je 3,5€ per wagen.
  • Wij gaan ofwel met de fiets, ofwel met de wagen. Voor de fiets zijn er verschillende ingangen, met de wagen kan je het domein binnenrijden langs de hoofdingang aan de Zuiderlaan (Watersportbaan). De dichtstbijzijnde parking bij de Krekenplas is Parking Oost. 
  • De Blaarmeersen zijn ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Meer informatie over de verschillende bussen vind je op deze pagina
  • Meer informatie over de Blaarmeersen vind je op deze website
  • Een plannetje kan je hier vinden
Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties