De creatiefste zandbak staat op DOK

Plekken waar je kinderen kunnen spelen zijn redelijk makkelijk te vinden in Gent. In de meeste parken, of soms zelfs in verloren hoekjes, is wel een speeltuintje. Een speeltuin met terras daarentegen, voor de - al dan niet nauwlettend toekijkende - ouder, is zeer zeldzaam. 
Maar op zondag is er DOK.  
En DOK heeft een kantine, en is misschien wel de absoluut favoriete speelplek van Lucy en Nina.

Ha ja, waar anders kan je camioneur spelen in een echte vrachtwagencabine? Of in een halve zandbakschelp (je weet wel, zo'n blauw plastiek geval) van een glijbaan gaan?   
Er zijn klauterdinges, glijbanen, een tunnel, schommels in verschillende maten, en zand, veeeeeel zand. Schepjes en emmertjes hoef je niet mee te brengen, die liggen her en der verspreid. Af en toe duikt er nog wel meer speelgoed op, zo reed Nina vorige zondag op een driewielertje rond. 

Wie een beetje moet uitrusten van het vele spelen ontdekt misschien wel een hangmat, of een ander comfortabel hoekje of bankje. Want dat is nog wel het leukste: het terrein is creatief ingericht, en kinderen worden gestimuleerd om rond te snuffelen en te ontdekken. 
De toestellen zijn met veel humor gemaakt van recup materialen, hier en daar ontbreekt wel eens een treetje of een handvat. Daardoor worden kinderen zo ook wat uitgedaagd in hun zelfredzaamheid. Kleine kindjes, die zelf nog niet goed kunnen inschatten wat ze wel of niet kunnen, houd je toch best wat in de gaten.

Maar DOK is veel meer dan een speeltuin. Er is een terrein met zetels en tafels, wie wil kan een plekje in het groen kiezen met zicht op de zandbak of de glijbanen. Er is een bar buiten en binnen, en er worden ook hapjes geserveerd. Je kan er o.a. ook brunchen.
Verder op het terrein zijn een paar bedrijfjes. Er zijn expo's en optredens. Sommige zondagen is er een rommelmarkt. Te veel om op te noemen, eigenlijk. Ga gewoon langs of bekijk hier de agenda

DOK is tijdelijk, op termijn wordt het terrein in de oude haven van Gent ook onderdeel van de nieuwe woonbuurt Oude Dokken. Maar zo lang de bulldozers en hijskranen nog niet aan de slag gaan, kunnen kinderen hier heerlijk spelen.
boten kijken aan de Schipperskaai

- DOK ligt tussen de Koopvaardijlaan en de Schipperskaai. Je kan van beide kanten op het terrein.
- Open op zon- en feestdagen van 11u tot 22u. De toegang is gratis.
- Parkeren kan in de Koopvaardijlaan, opgelet er is geen eigen parking, parkeren doe je gewoon in de straat, het aantal plaatsen is beperkt. De Schipperskaai is verkeersvrij. Je kan wel parkeren aan R40 (Dok-Noord), en dan te voet langs de Bataviabrug over het Handelsdok.  Met de fiets kan je wel langs de Schipperskaai, er is ruim plaats voor fietsen.
- Meer praktische info over DOK vind je op deze pagina of op de DOK facebook pagina

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties