Zon, zand, zebra

Ok, deze zomer wordt de laatste weken niet gekend door grote hitte. Maar mocht er zich toch nog een zonnig dagje voordoen, ga dan zeker eens naar Zebra Beach! Palmbomen, een heus strandje, strandstoelen en een zwembad om in te spelen - ideaal om een namiddagje door te brengen.

Het zwembad is eigenlijk een ondiep bassin, het water kwam ongeveer tot Lucy's knieën. En je kan van overal het zwembad goed in de gaten houden. Heel veilig dus. Midden in het water staat een glijbaantje, en er zijn strandballen, badeendjes, grote opblaasdieren etc. Dat laatste was meteen ook de grote teleurstelling van Lucy: ze wou zo graag op de opblaaszwaan, maar die was natuurlijk doorlopend bezet. Heb je zelf een opblaasdier of luchtmatras dan kan je die misschien best meenemen, kwestie dat je kind ook eens aan bod komt.

Maar goed, het is best wel een veilige omgeving, dus terwijl je kinderen aan de slag gaan in het zand of het water, kan je je prima installeren met de krant of een boek. Dit kan aan één van de tafeltjes onder de boom, of in een strandstoel op het strand. Er staan her en der ook tafeltjes tussen de strandstoelen. Mocht er niks meer vrij lijken, dan kan je binnen misschien nog wel een extra stoel gaan halen (vragen aan de bar).
Want dat is natuurlijk ook een grote plus: terwijl je je kinderen in de gaten houdt, kan je rustig een colaatje drinken of, als l'heure de l'apéro is aangebroken, een roseetje of frisse cocktail. Er zijn ook ijsjes, en hapjes van Gaston. En wat is er nu leuker tijdens de vakantie dan een aperitiefje met je voeten in het zand, terwijl je kinderen een zandkasteel bouwen, of van de waterglijbaan gaan?

 En dan praktisch:
- Zebra Beach vind je in de Zebrastraat. Alle dagen open vanaf 12u en dit nog tot 3 september. Bij slecht weer blijft het gesloten, dus best eerst de website of de facebook pagina checken. Soms is Zebra Beach gereserveerd voor een privé event, dan is het niet publiek toegankelijk.
- Toegang is gratis.
- Aan de bar kan je ijsjes kopen, en een beperkte selectie drank (hier vind je de kaart). Er is ook een pop-up kioskje van Gaston waar je een paar hapjes kan kopen. Opgelet: betalen met bonnetjes, die koop je eerst aan de bar. Minimum aankoop is 10€ voor 8 bonnetjes.
- Sanitair is binnen, ga richting de uitgang de linkse deur binnen. Er is een baby-verversings tafel 
- Parkeren onder de fly-over aan de Gustaaf Callierlaan (opgelet, niet vergeten betalen!) of in de ondergrondse parking New Zebra, eveneens aan de Gustaaf Callierlaan. Of met de fiets gaan, natuurlijk
- Meer info over Zebra Beach vind je op deze website.


Meer lezen? Misschien is dit iets voor jou:
5 tips voor een dagje aan de Krekenplas
10 gratis tips voor de grote vakantie

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties