6 redenen om naar het Liedermeerspark te gaan

Onvermoeid - nu ja, zoals elke jonge ouder weet: vermoeidheid is relatief, slaap wordt overschat etc etc. 
Dus: onvermoeid zoeken wij naar de beste, leukste, veiligste speeltuinen in het Gentse. Met de voeten in de zandbak, op een bankje, maar nog het liefst van al van op een terrasje bekijk ik kritisch het aanbod, terwijl Lucy en Nina uitgebreid de toestellen testen. Enfin je begrijpt: niets dan opofferingen om je goed te kunnen informeren.
De speeltuin van het Liedermeerspark scoort alvast zeer goed. Hij staat dan ook in onze top 3 van Gentse speeltuinen. En daar hebben wij maar liefst 6 goede redenen voor:

1. De speeltuin is ideaal voor kleine kindjes. Ook wie nog niet zo goed kan klauteren of iets minder dapper is, vindt zeker iets leuks om te doen. Lucy heeft bij een vorig bezoek werkelijk alles meerdere keren uitgetest, zij vond de hangbrug en grote glijbaan het leukst. Maar er is ook een kleiner glijbaantje en een zandbak waar peuters zeker fijn in kunnen spelen.
De toestellen voor de jonge kindjes en de zandbak staan ook het dichtste bij het terras, zodat je een kleintje dat zelfstandig wil gaan spelen goed in de gaten kan houden.

2. Dat leidt ons meteen naadloos naar punt 2, toch wel de belangrijkste troef van het Liedermeerspark: het Terras.
Aan de speeltuin ligt namelijk 't Chaletje. Een koffie- en theehuisje waar je ook wafels of poffertjes kan eten, en ijsjes voor de kindjes. Kies je je tafel wat strategisch, dan heb je van op het zonnige terras een vrij goed overzicht van de volledig speeltuin.
Als 't Chaletje gesloten is kan je toch in de speeltuin. Er staan vaste banken rond de speeltuin, dus er is altijd een plekje om te zitten. Op mooie dagen worden die trouwens druk bevolkt door mensen van nabij gelegen bedrijven die er 's middags hun broodje of boterhammen komen opeten.

3. Eén van de weinige speeltuinen in het Gentse waar er een toilet en verversingstafel aanwezig zijn. De vriendelijke uitbaatster van 't Chaletje let ook op de details: naast het verversingskussen liggen de vochtige doekjes klaar.

4. De speeltuin is volledig omheind. Zo kan er niemand per ongeluk wegwandelen of in de vijver van het park sukkelen.

5. Stel dat het begint te regenen, of je kind heeft een kalmer momentje nodig - kan wel eens gebeuren na een overdosis glijbaan of ijsjes. Dan is er binnen een hoekje met speelgoed en kinderboeken. Eventjes rustig in een boekje kijken op het terras kan wonderen doen voor het humeur, waarna er weer enthousiast verder gespeeld kan worden.

6. Minder belangrijk nu de zomer al echt voorbij lijkt. Maar misschien toch interessant om te weten voor die hete zomerdagen die er volgend jaar hopelijk weer aankomen: de schommels en glijbanen staan in de schaduw onder de bomen van het park. 
En dan praktisch:
- ingang aan de Verlorenbroodstraat in Merelbeke. Blijf rechts van de vijver op het wandelpad, en je ziet de speeltuin liggen aan je rechterkant.
- er is een parking in de Verlorenbroodstraat. Van daar is het nog 2 min stappen - getimed aan het stapritme van een kleuter
- vlot toegangkelijk met de buggy
- toilet en verversingstafel in 't Chaletje
- opgelet, 't Chaletje is in de zomer gesloten op maandag en dinsdag, in de winter ook op donderdag. Meer info incl openingsuren en contactgegevens van vind je op deze pagina

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties