5 tips voor zonnige herfstdagen

O die zalige zon! Misschien geniet ik er in de herfst wel extra van, elke mooie dag kan namelijk de laatste van het jaar zijn. Reden te meer dus om nog eens naar buiten te trekken, in de natuur, de stad of je eigen tuin.
Wij delen graag onze favoriete tips voor zonnige herfstdagen met jullie.
Hup, snel naar buiten, de zon schijnt!

1. Ga buiten spelen. Binnenkort regent het misschien, en is de speeltuin nat of te modderig, of te koud om zonder jas op de schommel te zitten. Maar nu kan het nog perfect, dus laat je kindje(s) nog snel hun eigen schommelrecord breken of zo snel mogelijk van de glijbaan gaan.
Lucy en Nina's Gentse lievelingsspeeltuinen vind je hier.

2. Organiseer een Grote Kuis van het zomerspeelgoed. Een bak of emmer met water en een paar poetsdoekjes: meer is hiervoor niet nodig. Eerste werk is het verzamelen van het speelgoed dat, in ons geval toch, zijn weg gevonden heeft naar alle uithoekjes van de tuin. Maak er een schattenjacht van, waarbij vergeten lievelingsstukken herontdekt kunnen worden. Daarna alles poetsen, spoelen en te drogen leggen in de zon. De kindjes zelf worden natuurlijk ook helemaal nat, maar dat is deel van het plezier. En nadien is dat speelgoed toch maar mooi klaar om opgeruimd te worden tot de volgende lente.3. Maak een wandeling in één van de natuurgebieden rond Gent, of gewoon in het dichtstbijzijnde park. Neem zeker ook een zakje of tas mee. Dit is het seizoen om kastanjes, beukennootjes, dennenappels en mooie bladeren te verzamelen. En zo heb je meteen ook een voorraadje materiaal om op regenachtige dagen knutselwerkjes mee te maken.
Verder in deze blog kan je meer lezen over de Bourgoyen-Ossemeersende Groene Veldende vallei van de Oude Kale en de Gentbrugse Meersen

4. Ga bootje varen op de Gentse binnenwateren. Een leuke manier om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken en heerlijk als het zonnetje schijnt. Via deze link lees je meer over onze belevenissen met de bootjes van Gent. Je vindt er ook de praktische info.


5. Maak een fietstochtje. Wanneer het regent of koud is, kom je er misschien niet meer toe om rustig rond te rijden met je kind. Wij gaan soms fietsen naar de vallei van de Oude Kale of naar het veertje van Afsnee (Drongen, waar de Pontstraat en de Dijkweg samenkomen). Opgelet: vanaf september vaart het veer enkel op zaterdag, zondag en feestdagen. Meer info vind je op deze pagina.


Meer tips voor zonnige dagen van Hup, naar buiten!
Het blotevoetenpad in de Bourgoyen-Ossemeersen
De 5 beste picknickplekjes van Gent
Bootje varen, vree wijs!

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties