Hello, robot!

Ha, robots in Gent! Dat moesten wij gaan bekijken. 
In ons enthousiasme waren we eventjes uit het oog verloren dat de tentoonstelling splinternieuw was. En dat het storm liep van fans die met R2-D2 op de foto wilden. Onze Nina houdt niet van drukte. Begrijpelijk, als kleintje zie je enkel benen en voeten, en word je makkelijk omver gelopen. Wij hebben dus maar een deeltje van Hello, Robot kunnen bekijken.

Maar goed, los van de drukte: pak je kind(ers) op en ga zeker kijken. Voorzie je van voldoende stylo's en neem een opdrachtenblaadje mee aan de ingang. De opdrachtjes zijn namelijk super leuk: teken je eigen robot met een superkracht, zoek dingen in de tentoonstelling,... en er zijn ook kleine spelletjes voor tussendoor. 

De tentoonstelling zelf is heel kindvriendelijk. Hoogtepunten voor Lucy en Nina: een werkende robot die schrijft, en één die kleine balletjes opneemt en naar beneden laat rollen. Die laatste heeft iets heel rustgevend: kinderen, maar ik zelf eigenlijk ook, stonden er als gehypnotiseerd naar te kijken.
Een beetje verder kan je chatten met een robot. Zelfs als je zomaar wat typt, geeft die heel beleefd antwoord. De vriendelijke zaalwachter kwam aan Lucy vragen of ze tegen een robot wou praten. Die was rustig als je er tegen babbelde, maar begon te bibberen wanneer iemand riep of boos was.
Beneden in hal 1 gaat het over robots & fictie. Hier staat R2-D2, maar je kan er ook een robotje laten rondrijden, of met virtuele handen een filmfragment uitkiezen. Over robots, uiteraard.

Napraten over de robots, of rustig je opdrachtenblad invullen, kan in café Tobor. Het is een grote serre op de binnenplaats van het museum, voor de gelegenheid futuristisch aangekleed. We werden er eerst een beetje duizelig van alle strepen, maar het vriendelijke personeel stelde ons gerust: je houdt er blijkbaar niets aan over. En inderdaad, na een tijdje went het decor. Of misschien zat de excellente latte er ook voor iets tussen. 
En dan praktisch:
- Het Design Museum ligt in de Jan Breydelstraat. Dichtstbijzijnde parkings: Vrijdagmarkt, Sint-Michiels of Ramen. Je kan het museum ook makkelijk met het openbaar vervoer bereiken, lijn 1 van de tram passeert in de Burgstraat. Stap af aan halte Gravensteen. Of met de fiets, natuurlijk. Een fietsstalling vind je in de Burgstraat of in de Drabstraat.
- De tentoonstelling Hello, Robot. loopt nog tot 15 april 2018
- Opgelet: laat de buggy thuis. Er is geen lift in het gebouw, en Hello, Robot. bevindt zich gedeeltelijk op de verdiepingen.
- Het museum is alle dagen open behalve op woensdag. Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: van 9u30 tot 17u30. Zaterdag en zondag: van 10u tot 18u
- Café Tobor is enkel open van donderdag tot en met zondag, tijdens de openingsuren van het museum.
- Ook de toiletten vind je op de binnenplaats, links van de serre.
- Kinderen tot en met 18 jaar kunnen de tentoonstelling gratis bezoeken, volwassen Gentenaars betalen 8€. Je kan je tickets ook online bestellen. Op zondag voormiddag (10u - 13u) is de toegang gratis voor Gentenaars.
- Meer info over het Design Museum vind je op deze website. Meer info over café Tobor vind je op deze pagina

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties