Rommelmarkt Bij Sint-Jacobs

In de schaduw van de Sint-Jacobskerk kan je op vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend gezellig gaan rondsnuisteren op de rommelmarkt. Nu, vrijdag is bij ons werkdag, en op zaterdag zijn er ten huize Hup, naar buiten! vooral veel praktische zaken af te handelen. Daardoor komen we op die dagen niet echt aan rondsnuisteren toe.
Maar op zondag, als de zon schijnt! Dan kunnen we daar wel eventjes gaan rondneuzen.

'Is dat niet eerder iets voor de toeristen?' denk je nu misschien. Ja, je hoort er inderdaad wel al eens een woordje Duits of Engels. Maar even goed hoor je er nog Gents spreken. Het publiek is gemengd.
Verder zijn er hardnekkige geruchten dat de prijzen in het weekend hoger zouden liggen dan op vrijdag. Maar wat geeft het, het is een rommelmarkt, afbieden hoort er sowieso bij. En, wie weet, met een Gentse of Algemeen Oost-Vlaamse tongval krijg je misschien meer korting?

Los van al die bedenkingen is het er gewoon heel gezellig. Er zijn kraampjes met van alles: van juwelen en kledij over mariabeelden tot schroeven en scharnieren. Sommige verkopen van alles wat, andere kaampjes zijn heel gespecialiseerd. Zo is er een kraam met deur- en kastknoppen, en één met materiaal voor handwerk.
De markt wordt autovrij gemaakt, dus je kan je kinderen veilig laten rondlopen. Wij moeten Lucy en Nina wel heel streng inprenten dat ze nergens aan mogen prutsen. Wat in de praktijk natuurlijk niet gemakkelijk is, er is immers ook speelgoed, en blinkende juweeltjes, en misschien wel een interessant beeldje, en... Je begrijpt, wij moeten ze goed in de gaten houden.

Rond de markt zijn verschillende cafeetjes en plekken waar je kan ontbijten of brunchen, en van zodra de zon een beetje komt piepen staan de terrasjes buiten. En wat is er nu leuker dan een chocomelkje drinken, en ondertussen de mensen op de markt in de gaten houden?


En dan praktisch:
- de rommelmarkt vind je op vrijdag, zaterdag en zondag aan het Beverhoutplein en Bij Sint-Jacobs. Voor wie graag vroeg begint: de markt start om 8u en duurt tot ongeveer 13u.
- bij slecht weer gaat de markt wel door, maar staan er heel weinig kramen. Je wacht dus beter op een zonnige of ten minste droge dag.
- dichtstbijzijnde parking: Vrijdagsmarkt. Er is ruim plaats om je fiets te stallen Bij Sint-Jacobs, en op de Vrijdagmarkt is een fietsenstalling. Ook met de bus geraak je er makkelijk, Sint-Jacobs is een waar kruispunt van buslijnen.
- de markt is toegankelijk met een buggy. Hou wel rekening met smalle doorgangen en de kasseien hier en daar - stiletto's en naaldhakjes laat je trouwens beter thuis!
- wie na het bezoek aan de rommelmarkt verder wil markten, kan te voet verder naar de dierenmarkt aan de Oude Beestenmarkt. Daarover schreef ik al eens eerder in deze blogpost. Opgelet: de dierenmarkt is enkel op zondag.
- meer info over de markten in Gent vind je op deze pagina 

Meer lezen van Hup, naar buiten
Perfecte zondaguitstap: de dierenmarkt
Op zondag naar de Boerenmarkt
Meer dan enkel bloemen op de Kouter

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties