Het leven zoals het is: containerpark

Eerlijk, ik vraag mij af wat jullie nu gaan denken. Maar soit, het is wat het is, dus voilà: wij gaan soms op uitstap naar het containerpark.
Je kan daar eens goed mee lachen - dat doen wijzelf trouwens ook - maar het is toch maar mooi een educatieve en leuke activiteit. En je houdt er een proper, of ten minste opgeruimder, huis aan over.

Ha ja, in het containerpark (eigenlijk moeten we 'recyclagepark' zeggen) valt er van alles te beleven! Eventjes aanschuiven, je Ivago kaartje laten scannen en de slagbomen gaan open. Je krijgt een ticketje, en moet dan een goed plekje zoeken met de auto. En dan maar lekker rondzeulen met spullen en op zoek gaan naar de juiste containers.
Neem zeker ook de tijd om met je kinderen in die containers te piepen, je ziet er de gekste dingen. En met een beetje geluk rijdt er al eens een vrachtwagen rond om een container te verzetten.

Wij gingen laatst een koffer vol oude spullen wegdoen. Daarvoor kregen we de hulp van Nina en prinses Lucy. Een 4-jarige in prinsessenkleed hadden de Ivago-medewerkers nog niet al te vaak gezien, maar de prinses stroopte de mouwen op en begon terstond oude stoelen te verslepen.

Wel goed opletten: je verliest je kinderen best niet te ver uit het oog. Er rijden tenslotte wel auto's rond, en zo'n kleintje valt in het gemanoeuvreer niet altijd even goed op. Wij geven Lucy en Nina dan ook de strikte instructie om bij ons te blijven. Meestal geen probleem, want eigenlijk dragen ze het liefst van al de hele grote dingen, maar daarvoor hebben ze nog een helpende hand nodig.

't Is enkel jammer dat er in het recyclagepark geen container-koffiebar is. Want na al dat harde werken is een drankje wel verdiend.


in prinsessenkleed afval sorteren
En dan praktisch:
- het overzicht van de Gentse containerparken vind je op deze pagina. Klik door op de locatie om de openingsuren te zien.
- alle mogelijke info, van welk soort afval je mag binnenbrengen tot veiligheidstips, vind je in deze gids voor een vlot bezoek aan het containerpark
- vergeet je Ivago kaart niet!

Meer lezen van Hup, naar buiten
De grote quiz van de goede manieren
Voor u getest: de uitleenbuggy's van Gent
Hup, in het speelgoedbad

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties