Cocktails en kleurpotloden

Wie had dat ooit gedacht, dat je op een vrijdagavond gewoon je kinders in de auto kan laden en rustig een cocktailtje kan gaan drinken!
Awel, het is wel degelijk mogelijk in Woest.

Je kan er ontbijten, lunchen en tapas eten. Dat laatste was dan ook ons dappere vrijdagavond-plan: snel een drankje, een paar tapas, en dan naar huis & kinderen min of meer op tijd in bed.

Goed voorbereid als we soms wel eens zijn, hadden we zowaar kleurpotloden mee. Lucy en Nina hadden vooraf ook elk een paar kleurprenten mogen kiezen. Voor Lucy de onvermijdelijke Paw Patrol, Nina koos liever voor vlinders en bloemen.
Tip: Voor wie de wondere wereld van de kleurplaten nog niet ontdekt heeft: het internet staat er vol van, gewoon zoeken op 'kleurplaat'. Paw Patrol prentjes zijn er niet zo veel, maar je kan er toch een paar vinden op deze website.

Meestal nemen we geen kleurtjes mee, want veel restaurants hebben zelf een voorraadje. Maar soit, we waren er dus klaar voor en begaven ons naar Woest. Bij nader inzien was onze voorbereiding volledig overbodig, want in Woest liggen stiften en kleurboeken. En er zijn ook boekjes. En als dat begint te vervelen, dan zijn er ook nog spelletjes allerhande aan de toog.
Dat viel dus meteen reuze mee voor Lucy en Nina. De vriendelijke mevrouw sleepte een kinderstoel aan, en na het bestellen van een appelsapje gingen ze aan de slag.

Intussen konden wij eventjes achterover leunen, genieten van een excellente cocktail en de tapaskaart doornemen.
Echt kindvriendelijke tapas waren niet meteen te vinden. Men kwam ons trouwens spontaan aanbieden voor de kindjes een croque of pasta klaar te maken, voor het geval ze de tapas niet zouden lusten. Maar wij zijn van het principe 'eerst proeven, dan pas klagen'. En dat is vrij goed uitgedraaid, vooral de champignons en de risottokroketjes vielen in de smaak.
Ook leuk voor de kindjes: je mag zelf borden, brood en boter halen, en water bijvullen uit een bokaal met een kraantje. Lucy en Nina konden dat natuurlijk nog niet helemaal alleen (dat scherpe mes en zo), maar als het stilzitten niet zo goed lukt, is het een leuk excuus om eens te kunnen rondneuzen in het restaurant.   

En dan praktisch:
- Woest ligt aan de Drongensesteenweg.
  • Parkeren kan gewoon in de straat - vergeet niet je ticketje te betalen. 
  • Met de bus is de dichtstbijzijnde halte aan het kruispunt met de Geitstraat. 
  • Er is ruim plaats om je fiets te parkeren.

- Je kan in één van de gezellige zetelhoekjes zitten, maar voor het geval je een tafel kiest zijn er ook kinderstoelen van het gekende Ikea model.
- Baby-verversingstafel bij de toiletten. Er is ook aan de zelfstandige peuters en kleuters gedacht, want er staat een trapje om makkelijk zelf de handjes te kunnen wassen.
- Alle dagen open vanaf 10u, behalve op zondag. De exacte openingsuren vind je op deze pagina.
- De menukaart kan je hier bekijken. Woest werkt zo veel mogelijk met lokale producenten. Opgelet: tapas worden enkel op woensdag, donderdag en vrijdag geserveerd vanaf 18u.
- Meer info over Woest en schone foto's vind je op de website of op de Woest facebook pagina

Meer lezen van Hup, naar buiten

Café des Arts
Het kleine tafeltje in Bar Bidon
Uit eten met kindjes, hoe hou je het gezellig?

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties