Het kleine tafeltje in Bar Bidon

Op zondagochtend gaan wij wel eens konijnen en cavia's kijken op de Oude Beestenmarkt (daarover lees je meer in deze blogpost). En daar hoort een stop in Bar Bidon bij.
Er is daar namelijk zo'n klein tafeltje met wat kleurboeken en spelletjes, en een doos met blokken.

Want we hebben dan al alle mogelijke vogels bekeken en herbekeken. Allicht heb ik dan ook wat powerlifting gedaan (lees: Lucy of Nina aan elk kraampje van de Beestenmarkt mogen opheffen) zodat elk konijn zeker kon geaaid worden. Uiteindelijk heb ik dan, na wat discussie, Lucy en Nina kunnen overtuigen dat we die schattige kip niet nodig hebben - ha ja, we hebben er thuis al 2.
Die 5 minuten rust terwijl de kinderen aan dat kleine tafeltje zitten te kleuren, zijn dus dubbel en dik verdiend. En die latte met een chocoladebroodje erbij trouwens ook.

Je kan in Bar Bidon koffietjes drinken, maar ook ontbijten of brunchen. Ook zonder kinderen is het er gezellig: installeer je aan het raam en verdiep je in de gazet, of bekijk de mensen die met hun kroost naar de diertjes kijken.

Vroeger was er in Bar Bidon ook een pop-up winkeltje. Leuke spulletjes hadden ze daar, maar het was niet makkelijk om de kindervingertjes in bedwang te houden. Ik heb Lucy daar wel eens snel-snel moeten uitplukken voor ze aan alles begon te friemelen.
Maar het winkeltje is intussen vervangen door extra zetels, waardoor je nu ook op je gemak achteruit kan leunen terwijl je kinderen even het beste van zichzelf geven met de memory.
Lucy en Nina hebben ook hun eigen foto's genomen:

En dan praktisch:
- Bar Bidon ligt aan de Bisdomkaai. Dichtstbijzijnde parking: P2 Reep in de Seminariestraat. Parkeren in de buurt kan ook, maar het is niet altijd evident een plekje te vinden. Het openbaar vervoer is misschien net iets makkelijker, bushalte 'Reep' is vlakbij, in de Keizer Karelstraat. De dichtstbijzijnde tramhalte is aan het Geeraard de Duivelsteen (lijnen 1, 2 en 4).
- Je kan in de zetels zitten, maar voor het geval je een tafel kiest is er ook een kinderstoel.
- Baby-verversingstafel aan de toiletten.
- Meer info over Bar Bidon op de facebook pagina.
- Opgelet: je kan er niet met cash betalen, enkel met de kaart.
- Lees meer over de dierenmarkt in deze blogpost.

Meer lezen van Hup, naar buiten?
Cocktails en kleurpotloden
Café des Arts
Uit eten met kindjes, hoe hou je het gezellig?


Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties