5 tips voor de Paasvakantie

Ha Paasvakantie! Tijd om eitjes te zoeken tussen de paaslelies en krokussen!
Maar eens de chocolade zoektocht voorbij is, en de ergste suikerkick verteerd, wachten nog 2 weken plezier en vertier met de kindjes. Hier zijn alvast onze 5 tips voor de Paasvakantie:

1. The beast
Altijd al willen weten wat er zoal in een dino zit? Nu is je kans want 'the beast' komt naar Gent: een reuze-dino die je naar hartelust kan onderzoeken. Je gaat via zijn bek binnen en kan rondneuzen tussen alle inwendige onderdelen.
Vanaf 5 april op het Sint-Pietersplein. Toegang is 4€. Meer info over de dino kan je hier vinden

2. Spekkenfestival
In theater Tinnenpot kan je naar toneel voor kleuters en zelfs peuters.
Lucy en ik gingen deze winter naar een voorstelling van het Spekkenfestival. Meer lezen wat we daarvan vonden? Dat kan hier. Je vindt er ook alle praktische details
Het programma van de voorstellingen tijdens de Paasvakantie vind je op deze website. Bij elke voorstelling staat aangeduid voor welke leeftijd deze geschikt is.

3. Paas-zoektocht
Het Huis van Alijn heeft zowaar een Paas-zoektocht voor kinderen vanaf 3 jaar. Je leert er van alles over eitjes, paashazen en klokken.
Het museum werd recent vernieuwd met speciale aandacht voor kindjes. Wij gingen het bezoeken in de Kerstvakantie, en deden toen de Kerst-zoektocht. Hier lees je er meer over.

De Paas-zoektocht kan je alle dagen doen tijdens de openingsuren van het museum, en kost 1€. Meer praktische info vind je op deze pagina

4. Naar het museum
In het Design Museum loopt de tentoonstelling 'Hello, Robot' bijna af, maar tijdens de Paasvakantie kan je er nog net naartoe. Lees er meer over via deze link

Er is ook nog de Tuin van Kina waar je van alles kan ontdekken over spinnen en paddenstoelen. In het STAM kan je je huis zoeken op de foto van Gent, of een legotoren bouwen. En dan zijn er ook nog het MSK, het SMAK, de Wereld van Kina en het MIAT Keuze genoeg!
Klik telkens op de linkjes om eerder blogposts te bekijken over de Gentse musea. Je vindt er ook meer praktische info en wat er precies te beleven is voor kindjes.

5. Poppenkast
Pierke Pierlala doet tijdens de Paasvakantie een speciaal efforke met extra voorstellingen. Je kan op verschillende plaatsen in Gent gaan kijken:
- Via deze link vind je de voorstellingen in het Huis van Alijn. Deze zijn geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar.
Via deze link vind je meer info over theater Pedroline in Sint-Amandsberg. De voorstellingen hier zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.


En van zodra het stopt met regenen: hup, laarzen aan en naar buiten. Misschien kan je ergens nog een verdwaald paasei vinden!


Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties

 1. Aygül Sonkaya3 april 2018 om 13:33

  Hi Katrijn,

  Wat een leuke pagina, ik ben erg blij met de tips!
  We gaan zeker naar de Beast, Spekkenfestival en de robots bekijken.
  Bedankt,

  Aygül

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Aygül
   Bedankt voor je fijne berichtje!
   Wij gaan zeker ook naar the Beast, ik ben zelf ook wel benieuwd 😀
   Veel plezier op de uitstapjes!

   Verwijderen

Een reactie posten