Speeltuin: Claeys-Bouüaert

Af en toe komt de zon al eens piepen, en van de vrieskou zijn we hopelijk ook bijna verlost. Dringend tijd dus om met Lucy en Nina naar buiten te gaan. Na een hele winter binnen, is leuk om eindelijk weer in de buitenlucht te kunnen rondrennen, zonder sjaals en handschoenen nog wel.
Er zijn in onze buurt wel een paar speeltuintjes, waar we te voet of met de fietsjes naartoe kunnen. Maar om echt eens serieus te spelen gaan wij graag naar de vernieuwde speeltuin aan het Claeys-Bouüaert park.

Er zijn speeltoestellen voor alle leeftijden: een klein glijbaantje en een schommel met een speciaal zitje, maar ook een grotere glijbaan, een wip etc. Lucy, toch al een behendige kleuter, kan er zich helemaal uitleven, en Nina speelt in het zand, schommelt of gaat op het kleine glijbaantje.

De speeltuin zelf staat midden in een groot grasveld. Er zijn geen straten met verkeer in de onmiddellijke nabijheid, dus je kan je kinderen met een gerust hart loslaten. De ondergrond is zand, extra leuk om in te spelen, want het is precies één grote zandbak. Alleen moet ik Lucy en Nina best eens uitschudden vooraleer we vertrekken.

Zijn de kindjes uitgespeeld? Dan kan je nog een wandelingetje maken in het Claeys-Bouüaert park. Er is een vijver met eendjes, een groot grasveld om op te rennen, een klimboom en een bamboe-bosje waar je je goed in kan verstoppen. Er ligt ook nog een klein speeltuintje in het park zelf.

Achteraan het park kom je via een brugje aan de straat Zuidbroek. Wie graag een langere wandeling maakt slaat daar links af. Op de rechterkant kom je na zo'n 200m aan het natuurgebied de Groene Velden. Daarover schreef ik eerder al dit stukje.
En dan praktisch:
- de speeltuin ligt op het grasveld tussen de Alphonse Claeys-Bouüaertdreef (opgelet: niet toegankelijk voor auto's) en de Notenstraat
- parkeren kan aan het einde van de Notenstraat
- er zijn banken, een picknick tafel en vuilnisbakken
- er is helaas geen toilet. Dichtstbijzijnde sanitair in de cafés in de buurt. Of je kan, met een beetje geluk, ook terecht in het Open Huis in het park. Dit vind je aan de ingang van het Claeys Bouüaert park op de linkerkant.
- Er is geen overschot aan horeca in Mariakerke, maar hier kan je na het spelen iets drinken:
  • Het CJK (Centrum voor Jonge Kunst). Opgelet: dit is enkel open wanneer de tentoonstellingen toegankelijk zijn, of tijdens evenementen. Meer info op de website van het CJK
  • Sint-Cornelius 'Den Boer' aan de kerk. Meteen ook het populairste terras van heel Mariakerke, dat o.a. ook druk bezocht wordt door passerende wielertoeristen. In de zomer zijn er ijsjes. Meer info op de facebook pagina van Den Boer.
- Deze speeltuin is één van onze favorieten, maar wij hebben ook een echte top 3 van de Gentse speeltuinen. Die kan je hier bekijken

Meer lezen van Hup, naar buiten
- Wandelen in Gent op kindermaat
- Bootje varen in Gent
Gentse speeltuinen: de kinder top 3

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties