Domi's soepbar

Voor wie deze blog volgt is het geen geheim: wij gaan graag uit eten. Toen we nog een koppel waren en geen gezin, was dat uiteraard geen probleem. Met kindjes komt daar al wat meer planning en organisatie bij kijken. 
Ondanks mijn *ahum* organisatorische talent, draaien de dingen soms anders uit dan verwacht. En zo kan het wel eens gebeuren dat we rond de middag nog onderweg zijn met Lucy en Nina. Dan is het kiezen: of we keren toch naar huis, met zeurende hongerige kindjes (lees: "Mamaaaaa, wanneer zijn we er, ik heb zooooo'n honger" x 50 en aan toenemend volume). Of we zoeken hier en nu een geschikte plek voor een hapje. Wij kiezen gewoonlijk voor optie 2. 

Het overkwam ons onlangs in centrum Gent. Gelukkig was Domi's soepbar vlakbij. Wij gingen er dus 'op den bots' binnen, en het is ons reuze meegevallen.
Allereerst: een soepbar is natuurlijk geen echt restaurant. Maar, groot voordeel: onze kinderen lusten graag soep. En zo hebben ze meteen ook een portie gezonde groentjes binnen. Win-win, als het ware.

Op het menu bij Domi's: 2 soorten dagsoep, die in verschillende porties te verkrijgen zijn. Vaak is het tomatensoep + een soep van seizoensgroenten. Voor de kindjes kozen we het kleinste kommetje (4€). Dat is naar peuter- en kleuternormen echt een royale portie. Lucy kreeg het met veel werk net opgegeten, maar Nina moest halverwege opgeven. 
Bij de soep komen lekkere stukjes bruin brood en boter. En wat is er nu leuker dan je broodjes in de soep doppen - oei daar ontsnapt een stukje! Het valt toch wel niet in de soep zeker! Helemaal per ongeluk, uiteraard. Maar dat stukje moet er dan toch weer uitgevist worden. 
Enfin, je begrijpt, het was plezant. Al bij al bleef het geknoei nog redelijk onder controle. Er liggen ook papieren onderleggertjes op tafel, dat geeft toch altijd al een geruster gevoel dan gesteven wit tafellinnen.

Naast de soep kan je er ook croques eten, en boterhammen. Wij kozen voor de formule soep + belegde boterham + drankje (9€). Echt niet duur dus. 
Toen alle stukjes boterham eindelijk uit de soep gevist waren, was het hoog tijd om terug naar huis te gaan voor een middagdutje. Onze Nina was zo moe, ze heeft niks meer gezegd tijdens de terugrit naar huis.En dan praktisch:
- Domi's soepbar ligt in de Hoogpoort.
  • Heel gemakkelijk te bereiken met de fiets
  • Dichtstbijzijnde tramhalte: Gravensteen. Maar ook halte Kouter is niet ver weg. 
  • De dichtstbijzijnde parking is die onder de Vrijdagmarkt.
- Er is geen echte kinderstoel, wel een stoelverhogertje dat je op een gewone stoel vastmaakt. Werkt prima, zelfs met Nina, die nogal een wriemelgat is.
- Er is helaas geen plaats in de toiletten om een pampertje te verversen.
- Bij mooi weer kan je aan de fleurige gele tafeltjes op het terras in de Hoogpoort zitten.
- Meer informatie, met inbegrip van de openingsuren, kan je vinden op de facebook pagina van Domi's
- De soepen bij Domi's zijn vegetarisch

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties