Zoektocht op de boerderij

O jee! De vos is binnengeslopen bij de geitjes, en probeerde ze te bijten. Geschrokken, maar gelukkig niet gewond (de vos is blijkbaar niet zo trefzeker) zijn de 7 geitjes weggevlucht. Ze hebben zich verstopt op de boerderij, alwaar ze aan het bekomen zijn van deze toch wel licht traumatische ervaring. En de vos zelf? Die hangt ook nog ergens rond op de boerderij.

Met dit spannende verhaal begint de zoektocht op kinderboerderij de Campagne.
De kindjes krijgen een geplastificeerde kaart en moeten de geitjes zoeken in kijkdozen. Die staan verspreid over de terreinen van de boerderij. Het zoeken van de dozen op zich is al leuk, sommige staan best wel goed verstopt. Zeker voor Lucy en Nina die soms hun boterham nog niet vinden op hun eigen bord.
Gelukkig is er een plannetje zodat je min of meer weet welke richting je de kinderen best uitstuurt. En er zijn ook nog de vriendelijke boeren en boerinnen, die met plezier een tip geven.

In elke kijkdoos wordt een stukje boerderij uitgebeeld, waarin een geitje verstopt zit. Zo zit er een geitje in de moestuin, ééntje bij de schapen, etc. Elk geitje ziet er net iets anders uit, zodat je het op de zoekkaart kan terugvinden. Naargelang de kijkdoos kan je er dan de juiste sticker bij kleven.
Het klinkt allemaal redelijk ingewikkeld, maar eens je aan de slag bent valt dat reuzegoed mee. Ik liet Lucy en Nina eerst de geit zoeken. Eens dat gebeurd was, keken ze goed rond naar wat er nog allemaal in de kijkdoos zat. Zo konden ze meestal de juiste sticker wel vinden.

Ook leuk: de zoektocht bestaat in 2 versies. Eén voor de kleintjes, dat Nina met veel plezier en een beetje hulp kon oplossen. En een iets moeilijker versie, voor wie al wat beter kan zoeken. De kijkdozen zijn hetzelfde, alleen is wat je moet zoeken net iets beter verstopt. Daardoor kan je met kinderen van verschillende leeftijd toch samen op pad.
Lucy vond de meeste figuurtjes van de moeilijkere zoektocht zelf, maar hier en daar was toch wat assistentie nodig. En als we heel eerlijk zijn... 1 kijkdoos hebben we op het einde opnieuw moeten bekijken, want daar had ik het kikkertje ook niet gevonden.

Kindjes die klaar zijn mogen hun afgewerkte kaart terug afgeven op het onthaal. Daar wordt de kaart grondig gecontroleerd. Wie alles juist heeft, krijgt felicitaties en een officiële handdruk van de boer of boerin. En, kers op de taart, een geschenkje!
En dan praktisch:
- Meer lezen over de Campagne en wat er zoal te beleven is? Neem een kijkje op deze blogpost. Je vindt er ook meer info over bereikbaarheid, openingsuren etc.
- Een bezoek aan de schoolhoeve is gratis, de kaart met de zoektocht kost 2€, het geschenkje achteraf is inbegrepen.
- Het materiaal voor de zoektocht haal je af aan het onthaal, dit is het gebouw net achter de huifkar. Loop langs de varkentjes (haha, nooit gedacht dat ik dit zou schrijven :-)) en je komt er vanzelf.
- De gemakkelijke zoektocht kan al voor kindjes vanaf 2,5 jaar.
- Meer info over de Campagne vind je hier

Meer lezen van Hup, naar buitenWandelen in Gent centrum
Nieuwerwets op schattenjacht: geocaching

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties

  1. Leuk hé, wij deden de zoektocht deze maand ook met onze dochtertjes van 3 en 5 en ze vonden het superleuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn om te horen dat jij en je dochtertjes er ook van genoten hebben!

      Verwijderen

Een reactie posten