De dierenmarkt: perfecte zondagochtend uitstap

De dierenmarkt op de Oude Beestenmarkt is een ideale zondagochtend uitstap. Verwacht geen halve boerderij: het aanbod is beperkt tot kleine dieren, en eigenaardig genoeg ook tweedehands fietsen. Daardoor loop je gelukkig niet het risico dat je met een puppy of kat thuis komt. Een kip, cavia of konijn daarentegen vind je er wel, en die mag je ook aaien. 

Achter de Oude Beestenmarkt ligt de Portus Ganda. Wij lopen altijd even over het voetgangersbruggetje tot aan de Veerkaai. Daar kijken we naar de boten en de zwanen of eenden. De kaai en het parkje zijn autovrij, we nemen soms de loopfiets mee. De kleine hellingen in het park zijn trouwens ideaal om op te rennen, en Lucy vertopt er zich graag achter de hoekjes.
De Portus Ganda kan je goed bekijken vanop de brug aan de Visserij (Julius de Vigneplein). Opgelet, hier zijn trappen, dus moeilijk te doen met een buggy.

het parkje aan de Veerkaai
Aan de markt zijn verschillende cafés, elk met hun eigen publiek. Wij kiezen bij koud meestal voor Bar Bidon. Maar ook de Dynasty heeft zijn charmes, er wordt intensief gebiljart op zondagochtend. In de zomer staan er terrasjes op de markt zelf. Ideaal want je kan er rustig een koffietje drinken en intussen je kinderen in de gaten houden als ze een konijn gaan knuffelen.

En dan praktisch:
- bij koud weer of regen blijven de meeste marktkramers thuis
- parkeren in de buurt is niet altijd gemakkelijk, zeker nu er aan de Reep gewerkt wordt. Wij parkeren soms achter het zwembad Van Eyck. De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Reep (P2). Er is een bushalte vlakbij.

Meer info over de markten van Gent vind je hier


Meer lezen van Hup, naar buiten
De grote quiz van de goede manieren
Voor u getest: de uitleenbuggy's van Gent
Het kleine tafeltje in Bar Bidon
Spelen zonder spullen: 5 spelletjes voor tijdens t wachten

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties