Gentse musea - de kinder top 3

Op zondagochtend gaan wij al eens naar een museum. Dat is plezant en leerrijk, en in de meeste Gentse musea is een café. 
Een museumbezoek duurt niet zo lang. Onze kinderen hebben het geduld niet om alles te bekijken. Wij kunnen dus gerust verschillende keren naar dezelfde tentoonstelling gaan, er valt altijd nog iets nieuws te ontdekken. 


  
1. Het STAM
Met stip op 1 staat het STAM.
Er valt van alles te beleven: de luchtfoto van Gent waar je op je sokken kan rondrennen of kruipen, een volledige tafel legoblokjes, maar liefst 2 liften en een goed café.
Lees hier mijn post over het STAM.

2. Het SMAK
Vriendelijk personeel, interessante kunstinstallaties en schilderijen, grote zalen om in rond te dwalen, een lift, en ook hier een café. Het helpt ook dat Lucy er ooit in een hangende auto met ingebouwde tv mocht gaan zitten.
Lees hier meer over het SMAK.

3. Het MSK
Grote zalen, zeker de halfronde gangen zijn leuk om in rond te lopen, en schilderijen waarbij je zoekopdrachten kan geven (wie vindt de 2 koeien in deze zaal?). Het café is helaas iets minder, je zit eigenlijk in de doorgang naar het restaurant. Dat wordt weer goedgemaakt door de super kindvriendelijke bediening.

Op zondagvoormiddag zijn deze musea gratis voor Gentenaars. 

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram