Meer dan enkel bloemen op de Kouter

De bloemenmarkt op de Kouter, die is gewoon super! Voor ons begint het plezier al bij het binnenrijden van de parkeergarage: we parkeren altijd bij de kroko's (verdiep -2) en gaan dan met de lift naar boven.
Op de markt zelf kan je bloemen en planten kopen. Het kan er op zonnige dagen, wanneer de groene vingers beginnen kriebelen, soms zeer druk zijn. Lucy gaat er op zoek naar de bladeren van kunstenares Jessica Diamond (Mystic leaves), en beklimt de kiosk van waar je een overzicht hebt op de markt. In de zomer speelt hier elke zondag een fanfare. 

Maar dat is niet alles: je kan er ook snel boodschappen doen in Delhaize of Cru. En best van al is dat boekhandel/café Paard van Troje gewoon open is op zondag voormiddag, dus daar gaan wij dan een croissantje eten met een cappuccino.
En dan praktisch:
- parkeren kan onder de Kouter
- toiletten vind je in de parkeergarage en in Cru
- elke zondag tijdens de mooie maanden speelt er een fanfare. Dit is ongeveer van mei tot eind september.
- wie graag meer van de Gentse zondagsmarkten bezoekt kan ook naar de boekenmarkt aan de Ajuinlei, daarover lees je meer in deze blogpost. Er is ook een klein marktje met voeding aan het Sint-Michielsplein, recht tegenover de hoofdingang van parking Sint-Michiels.
- meer info over de markten van Gent vind je hier

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties