Over kippen, konijnen en koeien

Konijnen aaien, cavia's knuffelen, achter de geitjes lopen, een beetje griezelend kijken naar een varken dat in de modder wroet,... het kan allemaal in de Campagne.

Wij leerden de schoolhoeve van Gent kennen dankzij een schoolreis (of heet dat leefgroepreis?) van de crèche. Lucy was 1 jaar. Met een hele groep baby's en peuters, en minstens even veel juffen en (groot)ouders gingen we op stap. Het was meteen een groot succes, en we keren er elke keer graag terug.


Het vaste circuit is een wandelingetje langs de verschillende weiden en hokken. Zo krijg je alle dieren van de boerderij te zien. Keuze genoeg: van kippen tot koeien, alle mogelijke boerderijdieren lopen er rond. 
Het plezier begint al aan de knuffelweide, vlak bij de ingang. Dappere kindjes kunnen er binnen gaan en geiten, schapen en een ezel aaien. Soms geraakt er al eens iemand in de war, die denkt dat de geitenhelling eigenlijk een kinderspeeltuin is. Maar dat is geen probleem voor de boer. En er is natuurlijk ook een echte speeltuin.
Wie geiten te groot vindt, kan eerst proberen een cavia te aaien, of een konijn. 
Het blijft educatief, met hier en daar panelen met weetjes over de dieren. Je kan er ook oefenen hoe je een koe moet melken. Maar naast de dieren en de speeltuin is het leukste van de hele kinderboerderij... een oude, defecte tractor. Daar staat soms een heuse wachtrij!En dan praktisch:
- Je vindt de schoolhoeve in Drongen, Gijzelstraat nr 14. Bereikbaarheid:
  • Met de bus: neem lijn 18, de dichtstbijzijnde halte is Catriestraat, aan het begin van de Gijzelstraat. Van daar is het nog zo'n 500 m stappen
  • Met de wagen: er is beperkt parking ter plaatse
  • Met de fiets: ruime fietsenstalling aan de ingang van de schoolhoeve
- Opgelet: de openingsuren van de Campagne zijn vooral gericht op bezoek door scholen. In het weekend is de hoeve gesloten, met uitzondering van 1 zondagnamiddag in de maand. Best deze pagina checken voor je vertrekt
- Geen cafetaria, maar er zijn wel banken om te picknicken
- Geschikt voor buggy's 
- Er is een baby-verversingstafel
- Een bezoek aan de schoolhoeve is gratis 
- Sinds kort is er ook een zoektocht, voor kindjes vanaf 2,5 jaar. Meer daarover lees je hier

Meer info over de Campagne vind je hier

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram