Gentse speeltuinen - de kinder top 3

Het is Paasvakantie, de zon komt af en toe al eens piepen, het wordt dus terug tijd om buiten te gaan spelen. Maar waar naartoe? Lucy en Nina delen hun favoriete speeltuinen met jullie in onze kinder top 3: 

1. Het Groenevalleipark
Aan de Nieuwewandeling in het Groenevalleipark liggen verschillende speeltuintjes en avontuurlijke  trappen, boomstammen etc. Terwijl Lucy van de glijbanen roetsjt zit Nina op de schommel. Wanneer ze een beetje uitgespeeld zijn, wandelen we gewoon naar het volgende speeltuintje. Er zijn verschillende verharde paden, sommige met een helling, ideaal dus om die (loop)fiets eens uit de garage te halen.
Toegang via de Nieuwewandeling of via de brug over de Leie (Leiekaai)

2. Het Liedermeerspark
In Merelbeke in het Liedermeerspark is een speeltuintje ideaal voor kleine kindjes. Ook wie nog niet zo goed kan klauteren of iets minder dapper is, vindt er zeker iets leuks om te doen. Het is wellicht niet zo uitdagend voor oudere kinderen, maar die van ons kunnen er heel goed spelen.
Je kan er iets drinken op het terras van 't Chaletje en intussen je kinderen in de gaten houden. De speeltuin is veilig omheind, dus er kan niemand per ongeluk in de vijver van het park sukkelen.
Toegang via de Verlorenbroodstraat in Merelbeke. Blijf rechts van de vijver op het wandelpad, en je komt er vanzelf.

3. De Blaarmeersen
Als het gaat over speeltuinen kunnen de Blaarmeersen zeker niet ontbreken. Aan het strand is een kleine speeltuin, in de vorm van een boot. Maar de echte grote speeltuin is een beetje verder, aan cafetaria de Waterkant. Er is voor elke leeftijd iets te beleven.
Er staan in de Waterkant maar een paar tafeltjes van waar je min of meer je spelende kinderen in de gaten kan houden, het echte terras kijkt immers uit over het water. Maar niemand kijkt vreemd op als je binnen een drankje bestelt en dat meeneemt naar een van de banken aan de rand van de speeltuin.
Dichtsbijzijnde parking voor auto's en fietsen is Parking Oost.

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram