Joepie op reis! Maar eerst nog inpakken

Het is eventjes wat rustiger geweest op de blog. Wij waren namelijk op vakantie.
Zon, zwembad, palmbomen, strandbar, etc.


Maar ik ga je hier niet doen wegdromen: Hup, naar buiten! is meer van de praktische tips.

Want vakantie is wel super, inpakken is dat helemaal niet. Zonder kinderen is dat nog te doen; je gooit wat spullen in een tas of rugzak en zolang je je propere onderbroek, toeristische gids en een goed boek bij hebt, komt alles wel in orde.
Met kinderen is dat wel eventjes anders. Je zal zo maar de pampers vergeten, melkflesjes of - o horror! - de favoriete knuffel. En zo kan dat inpakken toch weer een stresserende aangelegenheid worden.

Maar, geen nood: als ervaren vakantiegangers hebben wij een checklist, uiteraard.

Wij nemen mee, per kind:
- kleren: voldoende onderbroekjes, body's, broeken, T-shirts, sokken, truien en shorts. Wij gaan tegenwoordig enkel naar plekken waar ook een wasmachine is. Voor ons voorlopig dus geen yurt of paalhut, maar zo kunnen we de massa kleertjes toch wat beperken.
- afhankelijk van de bestemming ook een (regen)jas.
- schoenen en/of sandalen.
- zwemspullen: zwembroek of badpakje, zwembandjes, zonnewerend zwemshirt, zwempampers.
- zonnehoed, zonnecrème factor 50, zonnebril.
- pampertjes, vochtige doekjes, verzorgingsproducten.
- zeep, shampoo, waslapjes.
- EHBO kit: een pijnstiller, ontsmettingsmiddel, builenzalf en - essentieel voor alle mogelijke pijntjes, van een kapotte knie tot een klein krasje - pleisters in alle mogelijke maten.
- melkflesjes, melkpoeder of groeimelk. Hiervan nemen we net voldoende voor 1 dag mee. In veel landen kan je dit gemakkelijk ter plaatse kopen. Als de supermarkt het niet aanbiedt, probeer dan een apotheek, die hebben gewoonlijk een assortiment babyspullen.
- slabbetjes.
- tandenborstel en tandpasta.
- pyjama en eventueel slaapzak.
- favoriete knuffels - jawel, meervoud. Met 1 per kind komen wij tegenwoordig niet toe.
- speelgoed. Meestal vinden ze de plaatselijke stokken en stenen toch leuker dus dit houden wij minimaal.
- voorleesboek. Elke avond voor het slapengaan lezen we een verhaaltje, dat doen we ook op vakantie om het slaapmoment toch wat vertrouwd te houden.
- babyfoon. Voor die momenten wanneer ze eindelijk slapen en je met je goede boek en goed glas wijn op het terras wil gaan bekomen.

Voor wie nu denkt 'dit is toch godsgruwelijk veel': we hebben voor onze 2 kinderen alles in 1 reistas gepropt, en dat woog ongeveer 9 kilo. Ruim onder de bagagelimiet voor het vliegtuig.
Wij beginnen gewoonlijk een weekje op voorhand met de was te regelen en te controleren wat we nog moeten kopen van deze lijst. Het lijkt overdreven lang op voorhand (vind ik zelf eigenlijk ook, nu ik er over nadenk) maar zorgt ervoor dat we meestal alles mee hebben. En als voltijds werkende ouders kan je er maar beter gewoon op tijd aan beginnen.

Ziezo, uitprinten die handel. En nu enkel nog het vliegtuig/de trein/autorit overleven. Maar daarover meer in deze blogpost!


Meer lezen?
Hier lees je alles over onze reisavonturen:
Tenerife voor tevreden kindjes en luie ouders
Hoe organiseer je een trip naar Tenerife in 5 stappen?

Meer praktische tips voor onderweg:
Hoe hou je de achterbank rustig?
Uit eten met kindjes: hoe hou je het gezellig?

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram