Café Labath

Lucy en ik gaan al eens op moeder-dochter uitstap naar Gent centrum, en als het weer wat meezit, dan doen wij dat met de fiets. Onderweg hebben we vaste rituelen: extra snel rijden onder de bruggen langs de Brugse vaart, de boten tellen aan de Elyzeese velden, eens piepen naar het Luizengevecht,... Zo rijden we verder langs de Hoogstraat het centrum binnen.
En o! daar passeren we dan zowaar Café Labath!

Als we de tijd hebben, stoppen we hier voor een koffie en een kinderchocomelk. Want die maken ze hier op maat: een kleinere portie, chocolade naar keuze, en het liefst nog met een tekening erop. En daarbij eten we dan een knapperig chocoladebroodje - kwestie van zeker geen chocoladetekort op te lopen.

Café Labath ligt op de hoek van de straat. In de zomer zit je op het terras, op frissere dagen binnen bij de  grote ramen. Van daar valt er een heleboel te bekijken: de bus die stopt aan de bushalte, taxi's die voorbijrijden, toeristen die hun weg zoeken in Gent, fietsers,... Laatst was er aan de overkant van de straat een glazenwasser bezig. Lucy kon toen absoluut niet vertrekken tot alle verdiepingen schoon waren en het liftje terug op de grond stond. Geen probleem, zo had ik ook eens rustig de tijd om van mijn koffie te genieten.
Want naast super-chocomelkjes maken ze hier ook super koffies. Voor een grootverbruiker zoals ik (permanent slaaptekort, weetjewel) dus een prima adresje.


 En dan praktisch:
- Café Labath vind je in de Oude Houtlei, op de hoek met de Hoogstraat. Dichtstbijzijnde parking: Ramen. Er is ook een bushalte vlak voor de deur. Je fiets parkeer je gewoon in de straat, of in de fietsparkeerplaats in de Poel.
- Je kan er terecht voor ontbijt, brunch, een kleine lunch en vooral heel veel koffie.
- Toegankelijk met buggy, enkel één trapje oprijden aan de ingang.
- Opgelet, er is geen plaats om een baby of peuter te verversen in de toiletten.
- Meer info, incl openingsuren, op de facebook pagina

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties