5 tips voor een regenachtige herfstvakantie

Haaa de herfstvakantie! Vooraf beeld ik mij boswandelingen in, en gezellig warme chocomelk drinken, misschien zelfs met een pannenkoekje.
In de realiteit regent het meestal, en spendeer je de dagen binnen, terwijl de kinderen langzaam maar onvermijdelijk het interieur afbreken.
Maar dit jaar wordt het anders! Want dit jaar trekken we erop uit of proberen we op zijn minst de kinderen constructief bezig te houden. En dat moet zeker lukken, met onze 5 tips voor een regenachtige herfstvakantie.

1. Neem de tram of bus naar het centrum. Waarom de tram zo leuk is kan je lezen in deze blogpost. En eens je daar bent, kan je naar The Beast op het Sint-Pietersplein.

2. Ga zwemmen in één van de Gentse zwembaden. Ooit zal het ervan komen, dat ik met Lucy en Nina een top 3 van zwembaden maak. Maar tot het zover is kan je de praktische info over zwemmen in Gent vinden op deze pagina. Het standaard tarief is 6€ (behalve voor S&R Rozenbroeken). Gentenaars krijgen korting, en kindjes ook.

3. Bezoek één van de Gentse musea: in het SMAK kan je naar de tentoonstelling van Raoul De Keyser, in het Industriemuseum (het vroegere MIAT) kan je de vaste collectie bekijken. De Tuin van Kina leert je van alles over spinnen en paddestoelen, en in het STAM kan je je huis zoeken op de foto van Gent, of een legotoren bouwen.
Maar er is ook nog het MSK, het design museum,...
Klik telkens op de linkjes om eerder blogposts te bekijken over de Gentse musea. Je vindt er ook meer praktische info en wat er precies te beleven is voor kindjes.

4. Ga eens naar de bibliotheek: je plaatselijke afdeling of de centrale bieb de Krook.
Lucy en Nina zijn sinds kort lid geworden, en gaan altijd met veel goesting boeken kiezen. Maar soms is er ook verteluurtje voor kleuters. Onderaan op deze pagina kan je bekijken welke activiteiten er allemaal zijn voor kindjes. Een overzicht van alle bibliotheek adressen vind je op deze pagina.

5. Zie je het echt niet zitten om naar buiten te gaan, zelfs niet tot aan de tram- of bushalte? Probeer dan eens de volgende spelletjes voor binnen:

  • schuif je meubilair aan de kant en maak een zo groot mogelijk speelveld. Misschien is er dan net plaats genoeg om met zo'n klein rood-geel-groen fietsje rond te rijden. Of je kan een reuze treinbaan maken, of een stoet van alle knuffels en speelgoeddiertjes
  • bouw een kamp met dekens en kussens. Lucy en Nina vinden het reuzeleuk om te doen alsof ze daar dan echt wonen: ze lezen er een boekje of spelen met een popje. En er hoort ook een koek of drankje bij. 
  • schuif je meubels tegen elkaar. Wij doen dit soms met de salontafel en de zetels, en die zijn samen een boot of eiland. Daarop lopen Lucy en Nina dan rond en kijken ze naar de haaien en andere zee-dieren. Of we zetten alle stoelen achter elkaar om een trein te maken.
  • maak een parcourtje met opdrachten bv loop op je tenen rond de zetel, kruip als een slang onder de tafel, spring 5 keer op en neer, draai eens rond en loop dan terug tot aan het beginpunt.

En van zodra het stopt met regenen: hup, laarzen aan en naar buiten om in de plassen te spelen!


Meer lezen van Hup, naar buiten

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties