Clouds in my Coffee

Als ouder met ouderschapsverlof passeer je gewoonlijk wel eens in het RVA kantoor. Dat van Gent ligt gemakkelijkheidshalve in Gentbrugge, en daar moest ik deze zomer de nodige papieren gaan indienden. Na de administratie, die trouwens zeer vlot verliep, gingen we eventjes uitwaaien in de speeltuin van het Keizerspark, één van de distbijzijnde speeltuinen.
Een koffietje of chocomelkje hadden we eigenlijk ook wel verdiend, vonden we. De perfecte reden dus om eens naar Clouds in my Coffee te gaan.

Er waren nog een paar ontbijter, en al een paar vroege lunchers, het was er dus vrij druk. Gelukkig vonden we nog net een laatste vrije tafeltje in de binnentuin. Binnen is het zeker ook gezellig, maar bij mooi weer is het op het rustige terras zeer fijn zitten. Je bent er helemaal weg van de drukte van de Dendermondsesteenweg. En als je kind al eens op exploratie wil gaan, stoort dat buiten gewoonlijk minder dan binnen. Onze keuze was dus snel gemaakt.

De jonge ober, in short nog wel, had het best druk. Daardoor werden we niet super snel bediend, maar wel heel vriendelijk. Lucy wou persé een warme chocomelk, ook bij 30° haar lievelingsdrankje. Na een kleine discussie over de voor- en nadelen van warme chocomelk met de nietsvermoedende man aan het tafeltje naast ons, was het tijd voor wat activiteit.
Ze ging als een ware paparazzo aan de slag om foto's te nemen van het terras. En wie ben ik om jong foto-talent tegen te houden, ik heb mij dan maar geconcentreerd op mijn latte.
Een kleine selectie van haar werk kan je onderaan bekijken. Ik wil mij bij deze nog verontschuldigen bij de mede terrasbezoekers die door Lucy uitgebreid gefotografeerd zijn.En dan praktisch:
- Couds in my Coffee ligt aan de Dendermondsesteenweg nr 104, niet ver van station Dampoort. Parkeren kan in de straat, al is het niet zo makkelijk een plekje te vinden zo vlak bij het station. Aan de Pilorijnstraat is betalende parking, of aan het station. Of met de fiets, natuurlijk.
- De toiletten liggen in de kelder, opgelet voor de steile trap, die is niet meteen peuter-vriendelijk. Er is geen plaats om een kindje te verversen.
- Kinderstoel beschikbaar.
- Meer informatie, incl de openingsuren en de menukaart, vind je op de website van Clouds in my Coffee of check de Facebook pagina.

Meer lezen van Hup, naar buiten?
Cocktails en kleurpotloden
Café des Arts
Uit eten met kindjes, hoe hou je het gezellig?
Koffie met speeltuin

Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram