Spekkenfestival!

Waar naartoe in de vakantie als het regent? Naar het toneel! 
En dat treft: het Spekkenfestival is bezig, een toneelfestival voor kindjes.
Lucy en ik gingen naar Droomzuchten kijken, een voorstelling van Lappie Lapstok. Voor de gezelligheid hadden we afgesproken met twee vriendjes en hun mama.

Knutselen
Wij waren een heel stuk te vroeg, maar dat gaf niks: Lucy mocht een dromenvanger knutselen. Een knutseljuf gaf uitleg en hielp een handje om tot een mooi resultaat te komen. Nu, een 4-jarige loslaten op een tafel vol scharen, kraaltjes en veren samen met een hoop andere kleuters vond ik nogal riskant. Voor je 't weet knipt zo'n schaartje helemaal per ongeluk in een trui of - oepsie! - in een vlecht. Ik ben dus maar mee aan de knutseltafel aangeschoven. 
Wie iets oudere kinderen heeft kan die zeker wel zelfstandig in de crea-zone laten werken en eventueel zelf rustig iets gaan drinken in het café. Van achter het raam kan je dan nog steeds je kinderen in de gaten houden, en er zijn verschillende knutseljuffen en -meesters om de zaken in goede banen te leiden.

Toneel kijken, best wel spannend!
Daarna was het tijd om een plekje te gaan zoeken in de zaal. Intussen waren de vriendjes ook aangekomen. Wij zaten helemaal bovenaan, op de achterste rij, maar konden alles wel goed zien. De stoelen in de Beckett-zaal zijn klapstoelen, wat voor heel wat gewriemel zorgde. Iedereen is wel eens tussen zijn stoel geklapt tijdens het toneel.
En dan het verhaal: Een uil en een bromvlieg maakten ruzie over wat de leukste spelletjes zijn. Uil kreeg van vlieg een grote olifantendrollentaart voor zijn verjaardag en was daarover zeer teleurgesteld. Maar uiteindelijk kwam alles weer goed en werden ze terug vrienden. 

De voorstelling was heel interactief, er moest gedanst worden, geklapt, gezwaaid en geroepen. Eerst was Lucy nogal onder de indruk, ze wist niet goed wat ze moest denken van die vlieg die een grote drol at als ontbijt, of die uil die niet wou slapen. Maar na een tijdje begreep ze dat het eigenlijk allemaal grapjes waren. Ze ging toen helemaal op in het verhaal, ook al zijn een heleboel details haar zeker ontgaan.
Na afloop mochten de kinderen zelf stemmen of ze het een goed toneel vonden, zo-zo, of echt slecht, en de score van onze drie kinderen was unaniem: leuk!

Mastellen en chocomelk, en vooral wild rondlopen
Tot 16u worden er aan de ingang van Tinnenpot gestreken mastellen verkocht. Wij konden op de valreep nog net de laatste met bruine suiker kopen. Die hebben we opgegeten in het café, met een chocomelkje erbij. Daarna konden de kinderen nog spelen in de crea zaal. Het knutselen zelf was dan al lang afgelopen, maar tikkertje spelen tussen de knutseltafels was zeker net zo leuk.
En zo konden de mama's ook nog eens rustig een koffietje drinken en wat bijpraten.
En dan praktisch:
- Het programma van het Spekkenfestival kan je vinden op deze website. Bij elke voorstelling wordt een leeftijdsaanduiding gegeven. Er is een Spekkenfestival in de Kerstvakantie en een editie in de Paasvakantie.
- Een ticket kost 10€, de prijs is dezelfde voor kinderen en volwassenen. Geen korting voor Gentenaars, je kan enkel korting krijgen met een Uitpas.
- Tickets koop je aan de kassa of online (via deze pagina), je moet dan wel nog zelf je tickets uitprinten.
- Het Theater Tinnenpot ligt in het Prinsenhof, Tinnenpotstraat 21.
- Wij gingen met de tram en stapten af aan halte Gravensteen (tram 1). Ook tram 4 passeert in de buurt, stap af aan halte Langesteenstraat.
- Parkeren kan in parking Ramen, hou er rekening mee dat je wel nog eventjes moet stappen.
- Meer info over Tinnenpot vind je op deze website.
- Benieuwd naar de voorstelling Droomzuchten? Op de website van Lappie Lapstok kan je een stukje bekijken.

Meer lezen van Hup, naar buiten!

- De tram is altijd een beetje reizen
- Bootje varen in Gent
- Rommelmarkt bij Sint-Jacobs


Volg Hup, naar buiten! op Facebook of op Instagram

Reacties